Modelspoorgroep Zuid-Oost Drenthe - Plezier hebben in onze hobby staat bij ons boven aan!


by habbo meester

Beurs in Coevorden een groot succes!

Het begon met een suggestie van één van onze leden tijdens een ALV om i.p.v. in Emmen een beurs te organiseren in Coevorden. Een suggestie die door het bestuur in daden is omgezet en op 11 februari 2017 was het zover onze Modelspoorpromotiebeurs in Woonwijkcentrum de Schutse te Coevorden was een feit.

Indachtig de teleurstelling van onze beurs in september van het vorig jaar is meer geïnvesteerd in advertenties, maar ook het woordje “nieuw” werkt ook om media-aandacht te krijgen. Zo was er ruime aandacht bij ZO 43, het samenwerkingsverband tussen RTV Emmen en Radio LoCo (Coevorden), maar ook bij RTV Drenthe waar we op zaterdagmorgen de beurs konden promoten en zij op hun FB pagina er ook aandacht voor hadden.

Uw auteur kon door omstandigheden alleen ’s middags naar de beurs en had moeite een parkeerplek te vinden en dat voelde goed aan. Bij binnenkomst viel een gezellige drukte en de blije gezichten van mijn medeleden op. Kortom het was een doorslaand succes! Veel, heel veel bezoekers hebben ons evenement bezocht, maar we hebben ook de bewoners van het woonwijkcentrum een leuk evenement bezorgd.

Ik heb wat foto’s gemaakt, banen bekeken maar ook uitgebreid gespeurd naar materiaal die voldoen aan mijn  specialisatie  DR. Daardoor heb ik niet alle 9 modelbanen uitgebreid kunnen bekijken, daarom in alfabetische volgorde de banen waar ik geslaagde foto’s van heb gemaakt. Allereerst de nieuwe modelbaan van Albert Winkel, die zoals bekend met weinig middelen en kosten fraaie resultaten behaald. Dit maal een veldbaan met diverse eigenbouw diesellocjes die radiografisch bestuurd werden! Met heel veel fantasie van de bouwer is dit weer een juweeltje geworden, want welke malloot bedenkt een Brandweer annex EHBO dieselloc, juist ja Albert! Juist door dit grappen ben ik een fan van hetgeen Albert maakt. Het wagentje achter dit vehikel is de manschappenwagen, die wordt nog bemenst.

Ook viel mijn oog op de fraaie LGB baan, met zorg voor de scenery en een fraai geschilderde achtergrond, waarbij passende stoom- en dieseltreinen hun rondjes reden. Juist de combinatie met scenery viel op. Ons lid Roelof Assen showde zijn nieuwe modelbaan waar elektronische besturing van de treinen en wissels getoond werden. Dat hij zijn oude metier niet is vergeten, getuigt de houtzagerij. Het is in ieder geval een baan waarmee we de nieuwe digitale mogelijkheden kunnen tonen.

Een oude bekende is Sandra’s Winterbaantje, die heeft al een aantal malen op onze beurzen gestaan. Ik moet eigenlijk bekennen dat ik daar te weinig aandacht aan heb besteed, want ze heeft een heel leuk baantje in N-spoor gemaakt waarin heel veel leuke details zijn verwerkt. Zoals dikke ijspegels aan het dak van de huizen en bergbeklimmers op de rotswand. Ze stonden precies tegenover een ingang en als die openging kwam de winterse kou, in dit geval heel toepasselijk. Wat mij opviel dat ze nu reed met passend Zwitsers materieel zoals de Glacier Express.

Verder waren er de Dwarsliggers met H0 een smalspoor module-baan en 3d printer, de Rangeerbaan van Rien, het kinderbaantje van Henk en de houten baan van Kids project van Martin Bogaart.

Al met al een zeer geslaagd evenement waarbij we ons als vereniging goed gepresenteerd hebben. Een woord van dank is hier zeer op de plaats voor John Tiggelman en Chris Blink die dit allemaal voor elkaar hebben gebokst!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=t0wGhg4kRnU[/embedyt]

Tekst en foto’s : Habbo Meester.

Video: Erico van Slooten.

 

 

Deel dit!
Comments

  1. By Roelof Assen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.