Foto’s van de rijmiddag 19-08-2017

 

Zelf kon ik niet aanwezig zijn op onze wekelijkse zaterdagmiddagse rijdag van 19 augustus jl., maar Frank was zo vriendelijk een aantal foto’s te maken zodat u kunt zien dat er weer interessante treinen reden.

Allereerst een fraaie ketelwagentrein met een West V100, maar ook een fraaie oliestook BR 44.

Ook Nederlands materieel was vertegenwoordigd, in dit geval een NS 2200 die op het opstelspoor wacht op inzet. Maar voorlopig is de West V100 aan zet.

Als laatste een fraai model van Henk die gespecialiseerd is in periode 1, in dit geval een E-loc. Interessant is te zien dat in die begin periode van elektrische tractie gebruik werd gemaakt van de aandrijvingstechnologie van stoomlocomotieven. De elektromotoren drijven een zg. blinde as aan die gekoppeld is met de wielen in het draaistel.

NB: Voor onze Facebook lezers u zit nu op onze clubsite, blader gerust eens door de site en maak kennis met onze club.

Wij zijn niet alleen de grootste maar ook, en dat vinden wij veel belangrijker, de gezelligste modelspoorclub in Zuid-Oost Drenthe waar veel kennis over onze hobby voorhanden is. Dat het geen verkooppraatje is kunt u zelf op zo’n zaterdagse rijmiddag (van 13.30 – 16.30 uur) of op onze clubavond (maandag van 19.30 – 22.00 uur) constateren. U bent van harte welkom!

Tekst: Habbo Meester

Foto’s: Frank Groenendaal

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.