Modelspoorgroep Zuid-Oost Drenthe - Plezier hebben in onze hobby staat bij ons boven aan!

DR5000

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #22925
  admin
  Sleutelbeheerder

  Al lange tijd had ik mijn zinnen gezet op de digitale centrale van Digikijes, de DR5000.

  Deze week was het zover dat ik de centrale kon aanschaffen en in gebruik nemen.

  Volgens de gebruiksaanwijzing de software geïnstalleerd wat niet zomaar ging door dat Windows anders omging met de installatie dan in de handleiding werd aangegeven. De bedoeling is dat je het bestand setup.exe uitvoerd. Hiermee worden de benodigde stuurprogramma's geïnstalleerd om de DR5000 te kunnen gebruiken. Na deze installatie en het aankoppelen van de DR5000 zou Windows automatisch de installatie van de stuurprogramma's afronden zij het niet dat Windows het nodig vond om de benodigde software in Windows update te zoeken wat natuurlijk niet lukte.

  Oplossing. In aparaatbeheer met de rechtermuisknop klikken op de items waarvan de stuurprogramma's ontbreken en kiezen voor stuurprogramma bijwerken. Dan in de map waar je setup.exe hebt uitgepakt laten zoeken naar het stuurprogramma waarna de installatie van het stuurprogramma wel lukt.

  Maar goed na deze strubelingen werkt de centrale super. Ik kan alles wat ik heb er op aansluiten en alles werkt ook. Of dit nu mijn Digitrax Zephyr is of mijn Roco multimaus. Of het programma Koploper treinbesturing of Rockrail. Ook JRMI geeft geen problemen kortom een centrale die heel veel bied voor de gevraagde prijs.

  Hierbij een filmpje van de centrale in werking. En wil je de bediening met een app op je telefoon dan is dat ook geen probleem, hiervoor kun je de Z21 app gebruiken van Roco.

  https://www.youtube.com/watch?v=zGJW9Sd7AzY

  JohnT

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.